HUR TÄNKTE HAN NU?

Arek. Alias gammelgeten, myten, legenden, klassens clown alternativt surgubben. Ja namnen är många, men samtliga stämmer överens med lynnet på detta träben till hund. Under promenaden idag så vet jag inte riktigt hur han tänkte. Tänkte han såhär:

Husse söker något med bytesdrift, jaktintresse, lite aggressivitet samt ett bra bett.

Eller tänkte han såhär:

Husse gillar motion och vi har haft några lugna dagar nu utan aktivitet.

Vet inte hur f-n Nicke Nyfiken tänkte, men en kombination av allt blev det i alla fall. Nicke Nyfiken, alias gammelgeten, observerar någonting spännande under promenadstråket. Visar tydligt för husse att han ämnar undersöka sitt fynd och för därför nosen över platsen. Nicke Nyfikens husse, Alias Hundföraren, som ju är polis. Blir ju så klart även han nyfiken och hänger med. Allt för att undvika att träbenet ännu en gång skall finna och undersöka människobajset. När Nicke Nyfiken och dess ägare blir nyfikna - ja då måste ju även den unge fyrbentingen, alias Zeb, hänga med i upptäckartåget.

För att få bästa vy så vill ju alla ha nosen/näsan närmast fyndet varvid här pågår en kamp för att vara närmast. Då gammelgeten upptäcker att även Husse är nyfiken så stiger ju även värdet i att undersöka godset för Arek. Vår gode vän Arek vänder därför upp och ned på fyndet/håligheten och det är då fyndet bjuder på en överraskning.....

Gammelgeten upptäcker överraskningen först. Detta genom att hastigt vända sig om och stirra storögt på sin högra höft. Därefter några panikrörelser i sidled innan Husse upptäcker varför gammelgeten börjar att skena från platsen. JORDGETINGAR!!!!

Shit i hel-te! Fyndet visade sig vara ett jordgetingsbo så nu var goda råd dyra. Full galopp från platsen och då med syftet att slippa bli stungna. Det gick väl så där kan jag väl säga. Det visade sig att jordgetingar är:

1 snabba
2 Ilskna
3 Envisa

Kombinationen gjorde att vi nog kan anses ha förlorat kampen om godset, men det positiva var att vi endast blev stungna ett par gånger. Lill Zeb klarade sig nog helt, Husse ganska bra och Arek vann sitt pris med ett par extra stick. Vi är ändå nöjda med resultatet för det kunde blivit värre.... Nu hoppas vi att Nicke Nyfiken, alias gammelgeten, har lärt sig att undvika även detta i framtiden. " No pain - no gain" heter det va?

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Peter

Nä "No brain no pain" heter det väl..............

Postat av: Nini

Nä nä, det heter "Nice try, but no fly" s



2008-07-17 @ 09:31:05
URL: http://badgirlnini.wordpress.com
Postat av: Irene

Ni har min största medkänsla! Förra året trampade jag ner i ett bo och hundanra och jag fick fly fältet.

Kan trösta dig med att stingen gör ont endast ett litet tag.

/ Schäferligan i Malmö

2008-07-17 @ 23:56:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback