VILL DU VARA FIN FÅR DU LIDA PIN....

Utbränd! Förlamad? Eller ännu värre - är jag på väg till dödsriket? För en som liknas vid en Duracellkanin så är känslan att ej kunna röra kroppen oskön... Tror jag befinner mig liggandes i sängen, oförmögen att röra mig och med samma känsla som då jag, liggandes i en kartong på vägen, blev påkörd av en bil. (Dont try It!!!) Trycket över bröstet, paniken som stegrar sig. Det enda jag tycker mig höra är en röst långt bort i rummet....

" Skulle inte du träna varje dag du var ledig?".

- Visst fan! Jag var ju i gymet i går. I ett svagt ögonblick lovade jag barnen att jag skulle ta tag i muskelibiten och då även ge mig upp till gymet varje ledig dag. Hade nu varit där två dagar i rad och förklaringen till min oförmögenhet att röra sig hade fått ett svar... Ahhhh! Vad ont träningsvärk gör!!! Visste inte att jag hade muskelgrupper på dessa ställen, men uppenbarligen hade jag det. Uppenbarligen har dom legat en hel del i dvala också...

Efter att jag blivit hånad tillräckligt länge av den lilla sonen i dörröppningen så lyckades jag ta mig upp ur sängen. Efter ett varmt bad och lite god frukost så var jag till och med människa igen. Bara att ge sig ut i verkligheten.

Fortfarande kolsvart och dystert då jag vandrade i väg ut i skogen för hundarnas morgonpromenad. Småregn, kladdig snömodd och den förbannade molnande muskelvärken. Valpen Bus däremot var i toppform. Sprang som en vilde fram och tillbaka i terrängen. Kastade ett föremål i luften. Föremålet landade och kastades upp i luften igen. Bus verkade ha kul med den där lilla granruskan han for runt med.

Efter ett tag anlände den glada valpen i position nära Husse. Det var ingen granruska han lekte med utan verkade vara en bit plast!!! Tyckte inte Bus skulle leka med den lilla plastbiten så jag tog upp den. Då såg jag att det var ett bensinkort, flera passerkort, ett körkort och ett kort märkt med Polisen!!!! Va fan! Det var ju mina kort! Eller om jag ska utrycka mig milt: Typ hela mitt liv!

Måste ha tappat korten under gårdagens långpromenad. Nu hade Bus hittat alla korten och lekte hej vilt med dom. Helt otroligt vilken tur jag har..... Kan tänka mig att jag blivit aningen nojig då jag kommit till jobbet och upptäckt att alla Statens kort saknades.... - Var börjar jag leta????? Tack Bus!

På jobbet sen så var temat för Bus att leka med andra hundar, hälsa på i nya miljöer samt träffa lite vanliga människor. Programmet följdes till punkt och pricka under dagen. Bus fick hälsa på i ett centrum, vandra runt på en större bussgata samt hälsa på farbrorn som säljer godisremmar vid pendeltåget.

Gammelgeten är ju snart 8 år så det finns inte så mycket att träna nu när det var snö ute. Han fick därför hänga med in i dressyrhallen och leka med bollen i grupplydnaden. Geten älskar att showa och gjorde ingen besviken. Som lite extra bonus fick han köra ett saksök i djupsnö, samt vinda in en jacka som jag gömt i skogen. Arek hittade jackan utan problem trots att Bus hängde i hans halsband.... Grand Finale för gammelgeten skulle bli att få hoppa ur polisbilen, springa vid min sida och på mitt kommando sändas till att infånga en flyende person.

Följande moment gick som det skulle: Parkera bilen, öppna bakluckan samt öppna buren.

Följande moment sprack: Arek skulle springa vid min sida tills jag talade om att han fick jaga i kapp. Arek skulle stanna då den flyende mannen stannade och där börja skälla an....

Så här gick det: Polismannen parkerade bilen, banditen sprang iväg. Luckan öppnades och innan jag han säga något så var geten redan på väg..... Banditen stannade, men detta upptäckte geten försent. Trots broddar, klor och backväxel så fanns ingen återvändo... Banditen infångad brutalt! Nåja! Är man hund och 8 år så behöver man väl inte bry sig om smådetaljer. Han hade säkert kul i alla fall.....

På kvällen sen så var jag, geten, Bus och sambon ute på en liten promenad. Har börjat med att ha Bus lös eftersom han är mycket lyhörd. Korrigering: Var lydig!!! Den lilla valpen hittade ett köttben i skogen. Den lilla valpen är rätt smart och förstod snabbt att:

1 Husse kommer att ta benet.
2 Arek kommer att ta benet.

Vad att göra? Jo! Springa långt och i stora bågar. Stanna på avstånd för att "visa" Husse benet och därefter fly igen.
Helvete vad jag fick locka och pocka för att få kontroll på den lilla skinnbiten till valp. Slutade med att jag fick göra i ordning lite hundmat och locka med. Ännu en vinst för lilla vargen.

Nu ska vi sova lite och sen ge oss av till jobbet. I dag är det nattpass och Bus ska få följa med för första gången....

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Ola S

Det är väl sak samma om Arek stannar när Buset gör det? Det viktiga är ju att buset stannar...på ett eller annat sätt ;)
Vad leder bus med nu då? 17-0?

Förresten husse? Hur taskiga kompisar har du egentligen? Det brukar pratas vitt och brett om kåranda.. men ändå är det ingen som kunnat hjälpa dig med kort på bus så att vi får se hur han artar sig?
Du måste ha det svårt på jobbet, på riktigt.

2008-01-08 @ 22:18:20
Postat av: Magnus

Hallo
Lycka till med träningen och nyårslöftet. Jag håller på dig så gör mig inte besviken.

Håller med Ola S om att vi vill se foto på Bus och familjen ZOO

Ha det gott

Postat av: Peter

Senilsnöre och dylikt kanske inte vore en så dum idé för dig ändå????? Jaja tur att du har hundarna som kan hjälpa dig ur alla knipor du försätter dig i både civilt och i tjänsten!

Man ska inte hålla på att muta hundarna vet du väl..........har du hört talas om ordet ledarskap någon gång??? Då slipper du förlora med typ 34-0......göra i ordning hundmat för att få hunden att komma......*asg* jaja det blir nog bra i slutändan........eller not?????

2008-01-09 @ 06:48:28
URL: http://www.brukstorpets.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback