KUL ATT TRÄFFA FOLK...

Nu har vi ånyo jobbat lite och då ett antal kvällspass under juletid. Man kan sammanfatta Husses insats med kodnamnet: "Operation Öken". Fy f-n va tråkigt det har varit att vara hundförare denna helg. Husse har fått varva med att vara på norra helvetet, men även på solsidan söder om Stora Staden. De gånger som det varit påkallat att hundpatrullen känts nödvändig har kunnat räknas på ena handens fingrar. Katastrof!!!! Vi har haft ett par jobb, men då har det varit skitungar som busringt larmnumret för att om möjligt få träffa farbror blå live.... Tänk om dom som tjuvringer kunde förstå riskerna dom utsätter oss och andra för när dom skojar runt lite... Dels stör dom ut larmnumret för dom som behöver det bättre, dels riskerna dom utsätter oss för när vi kör som idioter i halkan för att om möjligt rädda liv. Vi får inte heller glömma alla andra som riskerar att komma till skada under det att vi påkallar fri väg med våra blinkande bilar....

Vi har haft två riktiga jobb på tre dagar. Jag vet! Jag är usel och inte värd någon lön, men va ska man göra.... Inte mitt fel att man ej är behövd. Det ena jobbet fixade vi själva. En yrkeskriminell i sin falskskyltade bil upptäcktes under det att han förberedde sin färd. När han förstod att han var upptäckte så lade han sina späda ben på ryggen och försvann in ett bostadsområde... Den späde banditen hade inte kunnat springa ifrån Husse ens om Husse druckit mäsk i stora mängder. Bedömde dock brottet som lindrigt varvid jag bestämde mig för att ge honom ett par minuters försprång för att sedan låta Arek förtjäna sin julpeng. Efter två minuter fann jag tiden mogen, klev ur och bak mot Arek. Började med att kliva ned i jordens avgrund (fylld med iskallt vatten) och kände då hur höger fot blev mer än förlamad av det ljuva vattnet. Nåja... Arek gled in i spårets värld och efter några minuters spårande så fann vi vår fånge tryckandes i mörkret. Han hade inte en aning om att polismannen haft med sig en hund och hade därför känt sig trygg då han gömt sig en bit in i mörkret. He! He! He!

Det andra riktiga jobbet var av en annan karaktär. Denna gång hade ett antal ungdomar bestämt sig för att göra om sitt centrum till en krigszon. Detta genom att skjuta raketer mot allt och alla, bränna däck, kasta stenar och annat bråte på tunnelbanespåret. När farbror blå sedan dök upp så var planen att stena honom/henne och på så sätt få utlopp för sina inneboende aggressioner...

Farbror Blå är dock inte helt olistig utan gjorde en plan enligt indianernas smygtaktik. När krigsherrarna förstod polisens närvaro så var loppet liksom redan kört. Uppnosiga och fina, gapiga och flabbiga och mycket dryyyyyga i sitt beteende mot dom fotpatrullerande poliserna. Bland annat svängde man sig med ofräscha ord, spottloskor och annan dynga. Detta tills HAN dök upp. Legenden, myten - ja ni vet han med dom trasiga tänderna....

Arek älskar dessa uppdrag. Så fort någon höjde rösten, rörde sig lite för fort etc. så for den ludne ut i fulla angrepp för att ta sig en köttbit. Effekten lät inte vänta på sig. Husse och Arek meddelade ungdomarna att det var dags att sätta sig, uppföra sig samt hålla käften. Plötsligt var ungdomarna som utsända av Guds scoutkår och uppförde sig exemplariskt. Nu var dom jätteduktiga och skötte sig väldigt bra. Då dök en kaxputte upp som satte allt på ända. Ja inte han speciellt, men när han var ihoppackad och klar så dök hans förmyndare, typ mamma, upp och satte igång en djävla show. Herregud! Tanten var som galen och då gällande det orättvisa att just hennes son blivit mosad av ett antal poliser. Att hennes son försökt skalla och slå ett par poliser, det räknades liksom inte.... När ett antal fångar sedan skulle transporteras från platsen ja då hade grupp två med krigsherrar gjort sig klara för just sin del i kriget. Nu haglade ett antal 5 cm stenar ned från en höjd och då i riktning mot poliser, polishundar, vanligt folk och gripna banditer. Ren tur att ingen blev träffad. Två stenar landade precis intill Husse och Arek och hade dom träffat så hade nog Husse suttit och jollrat i en rullstol nu.... Dreglandes och oförmögen att någonsin fungera hyfsat normalt igen. (Typ som The Legend på tennisplanen - då förstår ni va?)

Fattar dessa skitungar vad dom gör egentligen?

Nåja! Till slut rådde även lugnet på denna ort och farbror blå kunde dra vidare mot nya äventyr.

Hur går det med den nya hunden Husse skulle skaffa då? Jo det gick som vanligt åt pipan. En duktig hundförare och dennes lika duktiga hundförarfru gjorde ett förtest på unghunden. Det gick väl okay, men inte så bra att Husse skulle vilja ta hand om den och titulera den arvtagare....

Bara att ta nya tag...

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Sanna

Jag tror att någon har satt en nål i en vodoodocka vad det gäller hund till Husse. Du ska nog sätta Arek på att leta upp den dockan så du kan få lite ordning på det området.



Tycker visst att ni har förtjänat er lön och varför finns det föräldrar som försvarar sina barn in i absurdum? Borde vara förbjudet! :0)

2008-12-29 @ 20:30:31
Postat av: Anonym

Vad tråkigt med nya hunden!

När det gäller dom där gängen i "norra helvetet" och andra ställen finns det väl en bra gammal sketch där det går ut på att "bunta ihop och slå ...... dom"? Men med lite allvar så är väl maxstraffet 10 års resp. 4 år fängelse? vore det inte bättre om våra domstolar att stoppade undan dessa gäng och andra oavsett i Hotell Galler en stund?

Tur att du och Geten med kollegor finns!

2008-12-29 @ 20:45:01
Postat av: Erika

Tur att ni inte fick en sten i huvudet! Hur gör Du med hundens tassar, det är ju så mycket glas som dom kan skära sig på?

Varför inte använda din Get till en lämplig undfröken med tjänstebeteckning, 3mån tjänsteledigt för tiken, sedan kan Arek ta över och göra folk av valplan.

2008-12-29 @ 22:27:41
Postat av: Vinterkärringen

Hej. Ni har det jobbet där jag trivs med att höra ni sitter på häcken, inget att göra etc. Då är det lugnt ute. Dessa barn ja, här tog jag tag själv i några (ej barnen då hade jag suttet inne) men föräldrar, talade tydligt om att en enda jävla smällare till bland mina hundar i hagen så är det kört för de 2-benta. Det varit lugnt. Vi får se i år om effekten hänger i. Hoppas det. Har absolut inget tålamod med den typen av 2-benta, barn som vuxna. De passar på en öde ö i mina ögon. Önskar ett gott slut och ett Gott Nytt Hund-År 2009.

2008-12-30 @ 14:59:32
Postat av: Carmen....

Tack för gott samarbete i "krigszonen". Arek- the one and only!

2008-12-30 @ 21:06:56
Postat av: Husse o Arek

God fortsättning på Er! Erika: Hundarna klarar glaset påfallande bra faktiskt. Det är mycket sällan vi får skärskador på tramdynorna, men när det väl sker så är det ett h-vete att få att läka. Vi har tillgång till små gummiskor, men hundarna ser ut som dom har skitit på sig när dom använder dessa. Arek kan inte gå, haltar och ser ut som hela himmelen ramlat ned på honom... Carmen: Tack själv för samarbetet i krigszonen. Tror dock att grabben du tuktade upp var räddare för dig än vad han var för den tandlöse fyrbentingen. Tur du är på vår sida!



Husse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback