VAD HAR VI GETT OSS IN PÅ....

Hundvalpen är uppsänd från helvetet! Hissen rakt upp från eldhavet och stopp hos Gammelgeten och hans husse....

Sista dagarna så har Bus lärt känna sin bostadsmiljö samt fått äran och följa med till polisens utbildningsplats. Första dagen på jobbet bestod enbart av promenader i grönområdena. Bus och Arek leker så fint, men när det dyker upp andra hundar och folk så har Bus varit lite avvaktande. Väl hemma så har hornen växt ut på huvudet och han har förvandlats från söt valp till "valpen som Gud glömde". Bus har varit fullständigt galen! Full fart, vilda hopp, överfall och bett till höger och vänster. Bus kampar som en fullvuxen vildhund och gör sitt bästa för att slita loss husses ben från höftböjen...

När han väl kommer till ro så sover han så sött i sin bur. Prick kl 06.30 så är batterierna uppladdade och lilldjävulen igång. Ungarna hoppar på höga möbler för att komma till frukost och tandborstning. Dagens höjdpunkt, enligt barnen själva, är att gå till skolan.

Bus har fått följa med mig på mina fridagar. Det tycker familjen är skönt. Väl i bilen så sköter sig Bus exemplariskt. Slappnar av och verkar njuta av att åka bil i Gammelgetens sällskap. I dag har Bus för första gången fått busa med en brandslang. Det var roligt tyckte Bus. Jaga brandslangen och sedan lite försiktigt kamp. Därefter lite bett i bakhasorna på Gammelgeten för att sedan kasta sig platt ned på marken i en kort vila.

Medans jag har spårat med Gammelgeten så har Bus gått bakom och hjälpt till att hålla i spårlinan. Bra störningsträning för Arek samt att det blir bra grundträning för Bus att lära sig hantera spårlinan.... Det som är roligt är att Bus har stora drifer. Det som är jobbigt är att Bus har stora drifter. Jag har ju bett om en sån hund och nu verkar han ha dykt upp. Hoppas fortsättningen blir lika bra.

Planen för Bus närmaste tid blir att endast följa med och busa runt. Inga krav utan bara hänga på.... Dock har vi börjat med att lära honom hans namn samt kommando sitt. Det fungerar bra. Bus andra namn, som används väldigt ofta just nu, är NEJ!

På eftermiddagen i dag så introducerades Bus i den ädla konsten att spela fotboll på tomten. Tre barn, två hundar samt Husse var i manegén. Bus visade sig vara grym på fotboll, men även på vissa spelförstörande moment. Efter fem minuters intensiv match så blev Bus utvisad. Han valde då att vira kopplet runt ena barnets ben vilket fick till följd att barnet föll i backen likt ett nykapat träd. När bytet var fällt så fullföljde Bus anfallet och bet barnet i axeln. Efter det så blev han eskorerad från planen och förpassad till huset.

I morgon är en ny dag! På Bus program står promenader, namninlärning samt fortsättning på kommando "sitt". I övrigt gäller han nog köra sitt eget race....

Må gott!

Husse

Kommentarer
Postat av: Ola S

Det är ju bra att det lilla monstret visar hur era nästkommande år kommer att bli ;)
Det finns folk som går till spå-tanter och betalar för sån information. Medans ni, redan nu, vet att den närmsta tiden kommer att bli värre och värre, fler och fler trasiga saker, småsår och ännu fler trasigare saker :D

Ha det Bäst

2007-10-24 @ 23:30:35
Postat av: The Legend

Riktigt skönt att se att du har en "aktiv" fritid Petta. Glädjer mig......

2007-10-25 @ 07:16:54
Postat av: Eva-Maria o Toy

Haha, kan inte låta bli att skratta - valptiden som är sååå underbar! :)
Använd klicker på lilla Bus så kommer han lära sig saker dunderfort, kan ni imponera på de andra. Det glädjer mig att Arek gillar den lilla, till slut kanske Bus inser att det går att mysa och inte bara busa tillsammans. Bus är iaf riktigt söt, kan tänka mig att det är tur för honom ;)

Postat av: Peter

Visst är de små liven underbara.............not....!! Själva har vi 8 st blivande monster hemma. Än så länge lugnt då de bara är 3 dygn gamla men helvetet lär väl braka loss om sisådär 3-4 veckor!!! Nyfiken fråga vilken kennel kommer lilldjävulen ifrån???

2007-10-25 @ 10:13:21
URL: http://www.brukstorpets.se
Postat av: Anna

Bus låter som en underbar och lovande valp.
Destu jävligare valp, destu bättre hund sen. Tänk på det nästa gång han sitter fast i ett fullbett i vaden. =)

2007-10-25 @ 14:59:22
URL: http://www.teamkaynines.se
Postat av: Bus

He! He! Jag ska ge min nya husse ett helv...! För er som är intresserade så har jag dialekt och kommer från Sundsvall. Från en liten Kennel som heter Willners. Hur mycket Husse än vill att jag skall bli polishund så har han inte helt lärt sig uppskatta mina helmunsbett i vaden.....

Bus Is in the house

2007-10-25 @ 15:52:30
URL: http://www.arek.blogg.se
Postat av: Madde

Med dessa stora lurar borde han höra bra iallafall ;-)
Hoppas duck Bus fortsätter sova hela nätterna, nelly tog som liten bara Powenaps! Längtar barn och sambo tills tandömsning?

2007-10-25 @ 19:21:52
URL: http://working-gsd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback