DRESSYRKONTROLL - DAG 1

Då var geten och jag igång med den årliga kontrollen av våra färdigheter. Måste erkänna att jag sovit lite dåligt och hade väl ingen vidare hunger inför måndagens frukost. Geten var dock som vanligt och åt sin torra frukost utan att knorra. Därefter iväg till platsen för proven och där fanns 10 förväntansfulla/oroliga/nervösa hundförare.

Samtliga försökte intala sig själva att det inte var så allvarligt det här! Samtidigt lades rökridåer ut om att ens egen hund hade brister i samtliga moment. Så även jag. Första ursäkten gällde inomhussöket. Geten har en förmåga att missförstå övningen och då gå över till att leta narkotika. Det kan bli lite jobbigt för geten att nosa över en hel industrilokal..... De två första hundarna klarade sina sök galant. Man har 10 minuter på sig att hitta den gömde figuranten, visitera och sedan transportera ut denne. Högsta betyg är 10 och för att få godkänt krävs minst betyg 5.

Getens tur! Full fart in i lokalen. Syntes på honom att han förstått övningen eftersom han for in med hög nos och svans. Efter ca 2 minuter hörde man däremot att Areks jobbade lite för intensivt i mörkret med sin nos. Ingen tvekan om vad som nu hänt. Arek nosade av lådor, ställningar, golv m.m i sin jakt på knark. Paniken började smyga sig på hos hundföraren. Instruktören började titta på klockan och Arek hade nu börjat att spåra på marken i stället. När ca 8 minuter gått så verkade poletten ånyo ha ramlat ner hos geten. Han höjde huvudet och anträffade den gömde figuranten. Getens plan blev att även hämta ut figuranten själv vilket fick till följd att vi fick kraftigt neddrag för olydnad. Lämnade dock byggnaden med betyg 5. Alltså godkänt. Dock med stukat självförtroende.

I väg till nästa moment. Räddningssöket. Det var ju det jag var mest orolig för. En lång väntan innan vi skulle få köra. Detta fick till följd att oron möblerade om i kistan på hundförarn. Snabb flykt från skogen och vidare mot muggen. Efter förrättad ärende så var det åter ut i skogen igen....

Räddningsöket går till så att man har 40 minuter på sig att hitta två gömda figuranter. När hunden hittat dem skall ha stå och skälla tills husse/matte anländer till platsen. Sträckan är 400 meter och hunden skall gå ut i stora fina framslag för att blidka instruktören/domaren. Sist jag och geten körde så verkade ju han ha glömt uppgiften. Det var det som låg till grund för husses oro... Flera av dem som kört innan hade precis fått godkänt och dom är ändå med i sökhundsgrupper. Kör 1-2 gånger i veckan sök på sin fritid...

Getens tur!

Arek var som dopad. Han gick som i trans ute i skogen. Gjorde fantastiska slag och anträffade utan problem båda figuranterna på mycket kort tid. Passade på att mosa munkorgen i bröstet på nummer ett för att sedan göra en buckla i buren. Inte av argsinthet utan av förväntan att få sin belöning. Betyg: 9 Mycket, mycket bra och i hundvärlden mycket väl godkänt.

Efter lunch och sedan vidare till dagens sista moment. Saksök. Arek brukar klara det bra och brukar hitta 2-4 föremål. Han brukar få avdrag för att han tuggar på föremålen, men vi brukar alltid bli godkända. Momentet går ut på att instruktören gömt 4 små föremål i en 30 m X 30 m stor ruta. Föremålen skall hämtas in och tiden man har på sig är 10 minuter.

Geten dominerade även denna gång, men skojade lite med husse på det sista föremålet. Geten väntade tills det var 10 sekunder kvar innan han lämnade det sista lilla föremålet till husse. Betyg: 8. Mycket väl godkänt. Tack Arek.

Nu var vi kungar igen och såg riktigt fram mot morgondagen. Orosmomenten i morgon är munkorgsarbetet samt kryp. Lägg därtill ett antal bit/släppande moment där han kan överraska husse negativt i. I morgon blir det storpublik och det kan få hundarna lite väl triggade. Polisskolestudenterna skall dit och så även fotografer.

Ny rapport kommer i morgon!

Husse


Kommentarer
Postat av: Alma

Hej Arek

Var nu snäll och sköt dig så man slipper skämas för dig.

Lycka till

mvh Alma o Husse

Postat av: Eva-Maria

Snygga Arek, sköt dig nu så du inte ger Husse ont i magen och en hjärtattack. Vi håller tummar (och tassar) och väntar på en ny rapport om eran dag!

2007-10-16 @ 08:38:16
URL: http://toys.blogg.se
Postat av: Ola S

Härligt att det gått bra så långt!
Lycka till med resten också!!!

//Ola S

2007-10-16 @ 18:01:31
URL: http://ola-stein.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback