DRESSYRDAG 2 - HAL SOM EN ÅL....

Dags för dag två på dressyrkontrollen. Lydnad och skyddsmomenten stod på programmet idag och en viss anspänning kändes då vi åkte iväg mot dressyrplatsen. Som en liten bonus så visade det sig att jag och Arek skulle börja. Först ut på plan innebär två saker.

Man är först ut och hinner ej bli nervös.
Man är först ut och det kan vara svårt för domarna att riktigt hitta balansen i bedömningen.

Nåja! Momenten för lydnaden var idag följande: Fritt följ, ljudgivning, framåtsändande, apportering, ställande under gång, läggande under gång, hopp över hinder, kryp samt inkallning med läggande. Störst oro fanns i krypet. Om geten lyfter på bröstkorgen så skulle vi vara rökta så planen blev att lägga ordentligt tryck på honom i kurvtagningen. Som en böjd makaron stod jag över honom och betyget blev fantastiska 6. Ej bra med ändock godkänt!

I övrigt skötte sig geten mycket bra och betygen låg kring 7 och 9. Högsta betyg hade vi på platsliggningen innan lydnaden. Dä fick Arek en 10 a i betyg. Sämst i lydnaden var ljudgivningen. Där ska Arek skälla på kommando och därefter sluta skälla på nästa kommando. Arek ser dock domaren som fienden vilket innebär vissa kontaktsvårigheter mellan geten och hans husse. Vi skrapade dock ihop en 6:a i betyg. Jag var dock inte så himla orolig över lydnadsmomenten då Arek är rätt säker där. Man vill ju dock ha dom finaste betygen, men allt över godkänt är ändå okay.

Vad gäller de övriga 9 ekipagen idag så var lydnaden lite blandad. Geten låg bland som bästa eftersom de flesta hade flera nollor. Har man nollor så får man göra omprov. Klarar man inte omproven så tas man ur tjänst.... Hårda bud!

Hade sedan bilden av att man skulle få äta i lugn och ro innan helvetet skulle bryta lös. Alltså skyddsdelen! Instruktörerna var dock av en annan åsikt varvid vi drog igång direkt. Denna gång skulle vi starta som andra ekipage vilket var bra. Får hundarna vänta för länge så bygger dom på sig lite för mycket energi. Och det mina vänner, är inte bra!

Momenten var transport i munkorg, överfall i munkorg, sändande och återkallande, modprov, släppanden, bevakningar, nya överfall, släppanden från håll samt som avslutning ett civilsändande. De första momenten handlar hela tiden om att hunden får bita. Avslutningen, civilsändandet, så skall hunden ej bita utan stanna och skälla på figuranten. Kan ställa till det då hundarna är uppe i varv.

Geten blev som vanligt. I munkorgsdelen så var han lite frånvarande. Gick och spetsade på domaren och publiken och missade munkorgsstöten lite granna. Betyg: 0 Ingen bra start, men jag hade nästan räknat med en bom på denna övning. Dags för sändande och återkallande. Då skall man anropa en figurant att sluta springa, därefter skicka hunden mot löparen och efter ca 15 meter få hunden att vända och komma tillbaka. Geten vände snabbt, men ställde sig sedan som ett fån och tittade på mig. Fick ropa en gång till för att han skulle komma in vilket innebär avdrag i betyg.

Nu hade dock geten förstått uppgiften. Han lade sin lilla ärthjärna ute vid publiken och tog över showen själv. Arek blev hal som en ål. Under transporterna så försökte han hela tiden sno ett par decimeter och närma sig figuranten. Betten var sedan grymt bra, men släppandena har varit bättre. Arek höll så länge han bara kunde innan han spottade ut skyddsarmen. Svetten lackade nu ur husses panna, men vi var fortfarande med....

Dags för civilsändandet. Avslutningen. Finalen.... Hittils hade vi bara missat munkorgsstöten. I övrigt låg vi på 7-9 i betyg vilket är helt okay. Då jag anropade figuranten att stanna, så var Arek klart startfärdig. Han var låg som en liten spinkig tax, ryckte i varenda muskel och då han drog iväg så kände jag direkt att det är går åt he---te. Men! Geten gjorde finalen kanonbra och vi avslutade med en 9 a i betyg. Gud vad skönt! Nu lättade trycket och man kunde plötsligt se att vädret var fint, att man var hungrig och att det skulle komma en dag i morgon också.

Nu kunde man njuta av de andras våndor inför sina uppvisningar.

Och man fick se!

4 stycken hundar togs ur tjänst. Detta på grund av kraftig olydnad, massor av felaktiga bett m.m. Dessa fyra har lite att göra nu under nästkommande veckor. Träning, träning och åter träning om dom ska få jobba och fånga tjuvar igen.

Det enda tråkiga i dagens show var att Arek gjorde sig illa. Geten är gammal och illa tilltygad sedan förut. När vi kom hem var han otroligt låg och det syntes att han hade ont. Kunde till en början knappt gå från bilen och in. När geten mår dåligt - då mår husse dåligt. Kunde inte äta middag då jag ej var hungrig. Var inte roligt att se getens sorgsna ögon. Efter någon timmes vila så tog jag ut honom på promenad och då såg det mycket bättre ut. Med lite tur var han bara otroligt stel efter dagens stora händelser.

Hoppas kan jag alltid.

Nu är det bara några dagar kvar tills vi hämtar valpen. Några få dagar kvar av lugnet....

Må nu gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Madde

Kul att provet gick så pass bra idag! Iof vem väntar sig ngt annat efter en trotjänare? vart är han halt/skadad?

Postat av: Ola S

Kul att det gick bra, bara att hoppas att GG friskar på sig utan dröjesmål.

Ha det Gött

2007-10-16 @ 22:39:56
URL: http://ola-stein.se
Postat av: Magnus

Hej

Vad kul att det gick bra. Ska du fixa till nollan nu eller det får ligga till sig till nästa år?

Ha det gott och lycka tillmed valpen.
Kommer upp någongång och kollar in den lille.

Mvh Magnus

2007-10-17 @ 01:29:03
URL: http://allsmaktigealma.blogg.se/
Postat av: Erik

Hej Peter.
Fick tips om din blogg av Magnus W. En av de bästa bloggar jag läst! Grattis till väl genomförd dressyrkontroll!
Välkommen upp på fredag och hämta valpen.
/Erik.

2007-10-17 @ 09:23:54
Postat av: The Legend

Bra jobbat Petta, dock väldigt trist om geten är skadad. Fortfarande förvånad över valpen.

2007-10-17 @ 15:16:51
Postat av: Husse o Arek

Tack för alla inlägg! Just nu ser det inte allt för bra ut för den gamla geten. Ser ut som om han blivit överkörd av en lastbil. Är dock lite piggare i kväll. Har haft kontakt med veterinär och kiropraktor. Är läget inte bättre i morgon så blir det ett besök dit... Inte roligt när bästa kompisen är skadad. Husse har ingen aptit och tycker livet är rätt trist. Tack Erik för ditt inlägg! Förhoppningsvis ska din valp föra denna bleka bloggs tradition vidare. Hoppas bara han inte är lika kaxig i sitt skrivande som gammelgeten kan vara...

Må nu gott allihopa...

Husse

2007-10-17 @ 19:43:51
URL: http://www.arek.blogg.se
Postat av: Eva-Maria o Toy

Stackars pojkar, hoppas Arek kryar på sig så Husse kan äta - vi har också haft sjuka hundar här i helgen men nu börjar krafterna återhämta sig. Kanske dags för Arek att bli pensionär och skrämma slag på folk i motionsspåren med Matte?

Finns lite nya bilder på lillbruden för Arek att spana in, kanske ger lite extra energi till den gamle mannen ;)

2007-10-18 @ 14:23:04
URL: http://toys.blogg.se
Postat av: Madde

Vad trist med Areks skadad, man blir ju alltid lite extra orolig då det är hårt arbetande hundar som är ngt äldre!
Hoppas han är bättre idag (vad trodde veterinären och knotknackaren att det var)

2007-10-18 @ 15:43:53
URL: http://working-gsd.se
Postat av: Kahan

Yo Petta.
Hur kommer det sig att jag inte vet om denna blogg efter alla år. Nåväl, efter en dag med mig kommer geten vara i prima form :)
Hörs...

2007-10-18 @ 20:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback