GRATTIS TILL ÅRETS POLISHUND!

Avundsjukan är den värsta sjukan och ack så tung att bära! Gammelgeten var ju nominerad i år och jag trodde våra chanser var mer än goda. Under tre års tid så har geten skottat in bus, räddat människor och gjort fina narkotikabeslag. Förra året var det ingen som nominerade geten, men i år var det dags. Räknat till gripna med hund, så blev det väl ca 60 st under året. Därtill 3-4 som Arek anträffat i skogen efter räddningssök samt ett par-tre bitna då folk velat anfalla husse. 

 Det blev en diger lunta som lämnades över till juryn och det kändes som om vi hade en god vinstchans. Men som sagt! Det finns alltid någon som är bättre så det är bara att gratulera och ta nya tag.

Nu hatar ju jag att förlora vilket gör det extra surt att bära på.....

Det gäller bara att träna vidare, fortsätta jaga jobb samt ha en stor portion tur. Då kan det gå vägen nästa år. För att hålla oss i form så har vi kört en hel del träning sista tiden och då mestadels spår i olika miljöer. Vi har lånat in kvinnor och män, barn och gamlingar för att lägga spår. Senast idag var det vaktmästaren på en skola som fick åla sig ut och gå bland fotbollsplaner och gångvägar. För att lägga in lite roligt i det hela så har jag även gjort lite spontansaker som Arek anträffat ute under promenaderna. Det kan vara spår som plötsligt går ut från promenadstråket och om geten tagit upp detta så har han anträffat en boll eller lite godis.

I dag var det apportering efter snöboll. En isboll som var utlagd på en sten. Saksöket gick bra, men geten såg klart konfunderat ut när han anträffade snöbollen som luktade husse. Ett bett i bollen så var övningen slut.... Därefter en jacka som var gömd i skogen längs med promenadstigen. Arek kände doften, sprang ut i skogen, började att skälla och plötsligt fanns där en boll som belöning. Dessa övningar gör jag för att Arek alltid ska ha nosen i gång....

Även lilla Bus får vara med i övningarna. Den lille har fått prova personsök i skogen. Mattis höll i och husse skuttade ut i djupa skogen. Bus skuttade ut i klorofyllen, förbi husse och vidare på jakt. Till slut blev jag orolig att han skulle springa bort och tvingades vissla till lite. Parabolerna (öronen) viftade för fullt på den lille och han gjorde en vändning i världsklass. Hittade husse gömd bakom en gran och så var leken igång. Även Arek hade hört visslingen, smitit från mattis, och dragit ut mot granen även han. Efter att man blivit halvt våldtagen bakom granen så var alla åter på stigen.... Trodde inte Bus skulle våga springa ut i granskogen, men det visade sig vara kraftigt fel.....

Bus har även fått en dos av vardagslydnad idag. En korvbit för rätt beteende har gjort att han sitter som en stolt liten soldat när det vankas godis. Bus har även spårat skogsspår i dag. Eftersom det varit snö ett tag så var vi tvungna att backa bandet lite. Började med korv i varje steg innan godiset succesivt togs bort. Sista 10 metrarna var enbart vittring av husse och som slut låg den lilla bollen.... Spåret gick mycket bra kan tilläggas.

I övrigt är livet som vanligt. Bus strimlar allt han kan hitta, Arek sitter i tvättstugan och tittar mot hundleksakerna, barnen bråkar som messmörspojkarna i reklamen och mattis försöker få valpen rumsren. En sak som familjen nu kan göra gemensamt är i alla fall följande:

Barnen spelar pingis, Bus äter upp bollen, mattis/husse fritar bollen och matchen kan återupptas. Katten dyker upp och blir till pingsisbordets nät. Bus försker få tag i katten vilket gör att nätet rör sig. Allt övervakat av Arek. Så har vi det hos familjen Zoo......

Må gott!

Husse


Kommentarer
Postat av: Magnus

Hej Arek

Bättre lycka nästa år. Kan kanske vara fint att gå i pension som årets polishund.

Ha det gott

Postat av: Anonym

tycker det saknas ett akvarie hos familjen zoo! Och säger som han innan.... Bättre lycka nästa år!

2007-11-20 @ 18:51:03
URL: http://working-gsd.se
Postat av: Anna

Årets bloggare kan ni ju utmärkas som, åtminstone internt av oss som läser här för jämman. =)
Ni får ta revansch nästa år och ta detta år som träning. ;)

2007-11-21 @ 00:56:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback