MADRE! - VAD ONT DET GÖR....

Gruuuhh! Arge Arek här vid skrivbordet. Lyckades ju bada bort en klo häromdagen vilket har inneburit en hel del inskränkningar i mitt vanliga hundliv. Och då ej till det positiva kan jag säga. Om jag börjar vid besöket hos veterinären så brukar ju alltid husse gnälla över mitt uppförande. Är det så konstigt att jag blir lite kinkig på besök hos lilla doktorn? Nej måste jag säga om jag får svara själv! Varenda gång vi är där så handlar det ju inte direkt om att klappas om och få en godisbit. Näe! Dom vill alltid tortera mig på ett eller annat sätt, så det kanske inte är så konstigt att jag blir lite morrig.

Nåt som är kul dock är när dom ska söva mig. Jag låtsas ju sova och gör sedan ett och annat utfall mot veterinären. När dosen av sömnmedel är lite väl påtaglig så brukar jag låtsas få andningsuppehåll. Jag suger in luft och håller andan så länge jag kan. Det här, mina vänner, sätter fart på farsan. Han får halv panik då han tror att jag håller på att lämna jordelivet och gå vidare ut i hundhimlen. Den så tuffa farsan börjar leta puls och andning så att svetten lackas. När han är i halvt chocktillstånd så brukar jag andas ut igen. Kul lek va?

Det här gör jag för att farsan också ska få lida lite på sjukan. Det torde påminna honom om att inte besöka detta ställe för ofta.

Det gör ont! Madre vad ont det gör efter att dom skalat av pulpan på klon. Det fullkomligt bubblar av ilska i mig då husse ska lägga förband och pyssla med såret. Till och med husse blir rädd för mig i det här läget. Han säger att jag ser ut som en galen varg. Det blir munkorg på då. Husse säger att det är bättre att han får tänderna utslagna än ett fullbett i halsen. Det här har ju gjort att vi ej riktigt är kompisar i just detta moment.

Min munkorg har husse gjort i ordning i AIK färgerna. Det är bara slumpen då varken han eller jag håller på Solnalaget. Dock har husse gjort en snabbinlärning av ett nytt cirkusmoment i samband med detta. Husse visar upp mig för allmänheten då jag sitter i min AIK mask. Därefter ropar han "Hammarby". Då skäller jag för full hals och det här mina vänner, tycker husse är helkul....

När jag nu haltar runt så är jag inte till mycket hjälp i jobbet. Har så ont ibland att jag har svårt att koncentrera mig i spårarmbetet. Det har gjort att jag och farsan fått jobba på ett lite annorlunda sätt. I jakten på banditer som sprungit iväg så har vi fått smyga i området i stället. Husse har tagit med mig till ställen som är tänkbara positioner för flyende skurkar. Det har funkat bra trots allt och några grep vi under natten som var.

Bland annat var det två män som sprang från polisen efter att ha försökt tända eld på ett bostadshus, hotat folk med kniv m.m. Husse och jag smög runt och vips så kom de två springandes. Man vände och lade fötterna på ryggen, men då husse anropade "Hammarby" så började jag att skälla som en dåre. Männen funderade inte länge innan dom kom lommandes tillbaka med en klart ödmjuk inställning.

Då de andra poliserna kom till platsen och vi åkte därifrån så blev dessa banditer ånyo stöddiga. Det slutade med att man fick brotta ned dem och köra dem till fängelset. Rätt häftigt att se hur få som mopsar upp sig mot mig då jag blir lite arg....

Vi hade samma taktik då en biltjuv sprang från en polispatrull. Spårförsöket gick åt pipan, men vi gick ut och smög i området. Efter ett tag vindade jag in något från ett skogsområde och jag och husse gömde undan oss. Strax efter kom biltjuven smygandes längs med parkområdet. Husse lät mig tilltala tjuven och ännu en gång blev det ett gripande utan flyktförsök. Kul!

Vi gjorde även ett försök att fånga en blottare, men det gick väl sådär. Allt jag hittade var en tennisboll.... Man kan ju inte vinna alla matcher. Nu jobbar vi två pass till och sedan går vi på semester. Hoppas jag snart blir frisk så att jag kan fortsätta bada och träna spår m.m

Må gott!
Gammelgeten Arek

Kommentarer
Postat av: The Legend.

Pettsson, ibland undrar jag verkligen (!) vad du går på..........

2007-06-14 @ 15:30:01
Postat av: Alma

Tjena Arek
Kan inte vara skönt att ha en sådan munkorg som är i AIK färger. Säg till din husse att han ska skaffa en som det står IFK Göteborg på istället. Hihi
HA det gott och krya på dig
Mvh Valles syrra Alma


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback