SNART DAGS FÖR JULSAGORNA IGEN...

Gammelgeten Arek här igen! Hoppas ni har det bra. Har precis kommit tillbaka från en kvällspromenad tillsammans med Husse och Bus. Bus har väl hängt i min nacke under två och en halv km vilket i och för sig är bra för att träna min nackmuskulatur.

Husse och jag har ju hållit ihop ett tag nu och vi har haft det grymt kul. Har ju räddat skinnet på denna lilla räka ett antal gånger och det ingår ju liksom i mitt jobb. Att försvara husse kan ju i bland vara lite kul. Han verkar i bland tro att jag är som en tiger till styrka och lynne. Man kan i alla fall tro det då han har en förmåga att överskatta oddsen lite under sina ingripanden. Har ju gått bra hittils och husse säger att det har att göra med att ingen vågar tjafsa med mig då jag ser så otäck ut..... Vi satt och summerade hur många gånger vi hade behövt använda våld sedan han fick mig och det var nog mindre än ett 10 tal gånger. Vi har väl egentligen bara hamnat ordentligt i trubbel en gång och det var under en insats i Stora Staden.

Efter ett slagsmål i en korsning så försvann våra kamrater för att rätta till felbeteendet. Kvar blev jag, husse och en hundförare till. Överraskningen denna gång var att ett 30 tal supportrar kom från nästa korsning och där bestämde sig för att anfalla oss..... Anfall är bästa försvar tänkte de två dårarna till hundförare varvid dom slog som besatta med batongerna samtidigt som jag och min hundkollega bet för fullt. Första ronden till oss, men banditerna återsamlades för en andra atack. Samma procedur, vinst till oss igen. Nu bestämde sig packet för att ändra taktik varvid man valde kommando "fly".

Tidigare jular så har husse i bland tittat djupt i glaset med många bubblor i. Detta har gjort att han och sina kamrater ska bräcka varandra i vem som råkat ut för värsta sakerna under sina krokiga karriärer. Lite roligt att höra "grabbarna skrävla" med samtidigt så måste man säga att det ingår en del i paketet att bli polis. Innan husse träffade mig så lät han meddela att bland annat följande hänt:

Husse och mattis fick åka till en väg söder om stora staden. Där hade en av Kungens grisar rymt och uppgiften för Kling och Klang blev att fånga in den 300 kg tunga grisen och placera den i en hästtransport. Enligt sägen så gick det sådär. Grisen var aggressiv varvid husse skulle klippa på grisen med Statens batong. Resultatet blev att grisen bet i husses batong, tog över batongen för att sedan tvinga Kling och Klang att fly. Till slut vann polisen genom att locka in grisen i vagnen med hjälp av After-Eight choklad. Husse har batongen kvar och jag kan intyga att där finns märken efter grisens tänder.

Husse observerade hur några ungdomar stal en bil. Husse, alias Stålmannen, ställde sig i vägen för bilen och uppvisade ett myndigt stopptecken med hjälp av sina smala armar och fingrar. Tjuvarna noterade, men agerade ej genom att bromsa, utan ökade i stället farten. Husse och hans späda kropp gjorde gymnastikövningar i världsklass och lyckades bara bli påkörd på så sätt att radioapparaten krossades i bitar. Bilen träffade radiofästet vid höften, men husse klarade sig utan skador. Därefter försvann bilen och husse hade ju lite svårt att rapportera vidare vad som hänt eftersom hans radio nu låg i 1000 delar. Kan dock tillägga att husse känt igen tjuvarna och tog dom ca 30 minuter senare.....

Husse arbetade civilt, det vill säga i vanliga kläder. Banditen vägrade tro att husse var polis varvid banditen slog yxan mot husses huvud. Husse tränade ur och insteg ur bilen och rekordet slogs när yxan träffade bilens tak i stället för husses huvud. Den aggressive banditens kompis intygade att husse var polis och yxmannen ångrade sig och bad om ursäkt....

Husse stoppade två misstänkta tjuvar. Tjuvarna visade sig vara elaka. Den ena jagade husse med kniv och den andre försökte skjuta husse med pistol. Husse tränade sick-sack löpning och gjorde det lika bra som en förvirrade hare. Husse kom undan och så även tjuvarna. Husse retad på jobbet....

Man med motorsåg ville såga i människor i stället för i ved. Husse tyckte ärendet lät intressant varvid han ålade sig fram för att överrumpla skogshuggaren. Skogshuggaren dock väldigt snabb med sin motorsåg varvid husse snabbt fick ångra sig och träna baklängeshopp. Husse hotade upp skogshuggaren med pistol varvid denne gav upp.

Kvinna tände eld på lägenhet, låste dörren och tvingade sina barn att vara kvar och brinna inne. Husse och kamrat lyckades öppna dörren, slå sönder säkerhetskedjan och slita ut barnen. I bakrunden syntes lågorna slå ut... Kvinnan skrattade bara och gick rakt in i lågorna.... Brandmannen förstörde planen genom att ta stora brandslangen och släcka elden.... Kvinnan transporterad in för vård.....

Även jag har ju sett faran i vitögat kom jag på!!! Under ett sök efter en självmordsbenägen kvinna så var ju jag så duktig att jag spårade upp henne i skogen. Som tack försökte ju hon hugga kniven i mig och husse. När inte det gick så högg hon sig själv.... Otäck historia! Tur att husse hade pepparspray!

Jag lovar att det finns fler berättelser att skriva om, men dom spar jag en stund. Kanske får jag höra någon ny nu under julaftonsfesten detta år....

Må gott!

Arek


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jadu, Arek, Husse borde ge dig en massa goda ben i julklapp (rått oxknä ska vara gott säger dom här hemma, stoooort också!) med tanke på hur många gånger du räddar honom undan farligheter!

Postat av: Madde

De 4 fotade kollegorna är bäst helt enkelt!

Och här :

Heaven has sent me an Angel.
I don't want her, so I'm sending her to you!


http://img303.rockyou.com/imagehost/6/6058/6058136/6058136_85fa12f81196079725_m.jpg

2007-12-07 @ 12:26:09
URL: http://working-gsd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback